Арсения Иванова

Арсения ИвановаКазвам се Арсения Иванова. По професия съм актриса. Завърших НАТФИЗ „Кр. Сарафов” през 1995 г. в класа на проф. Е. Баева. Бях актриса в Драматичен театър „К. Величков” – Пазарджик и Младежки театър Н. Бинев”- София. От 1998 г. се занимавам и с преподаване на бъдещи актьори в Театрален колеж „Любен Гройс”. Дисциплината е Сценична реч. Това е едно от най-хубавите неща, които живота ми поднесе, благодарение на моя професор и ментор – проф. Елена Баева. Имам докторска степен.

Както в повечето случаи, малките неща се превръщат в големи начинания, така и моето преподаване постепенно се трансформираше и развиваше и в други посоки. От 2004 г. съм привлечена в екипа на СУ „Св. Климент Охридски” във Факултета по Журналистика и Масови комуникации. Преподавам на бъдещи журналисти, продуценти и ПР-ри „Култура на речта” и „Техники на вербалната комуникация”. От 2010 година водя курс във Философския факултет на СУ с програмата „Говор и поведение пред камера и микрофон”. Работила съм и работя с журналисти в Телевизиите: тв Европа, Бтв, Про бг, Ринг бг, Ре ТВ, Мсат, Евроком, ББТ, България Он Еър; ТВ7 и news7 – като обучавам действащите журналисти на правоговор, култура на речта, четене на новини, поведение пред камера и микрофон, както и цялостното поведение в телевизионната медия. От 2007 г. провеждам лекции в Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг – София по „Речеви умения”/или „Презентационни умения”/, които акцентират върху поведението на презентиращия по време на презентацията.

От 2011 г. провеждам семинари в „БГ Трейнинг център”- София с основна тема „Изкуството да презентираш”.

Портфолио

Тема Продължителност Цена
ИЗКУСТВОТО ДА ПРЕЗЕНТИРАШ - тренинг за презентационни умения 1 ден, 9.30 - 17.30 ч. - 8 учебни часа 150.00


Предстоящи обучения

Дата Тема Цена Запитване


1,3 милиарда лева за 40 процедури идват по еврофондове през 2018-а


През следващата година по програмите, съфинансирани чрез фондовете на ЕС, ще бъдат обявени повече от 40 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 1,3 млрд. лева

На заседание на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС към Министерския съвет бяха приети индикативните годишни работни планове на програмите за 2018 г., съобщават от пресслужбата на правителството.

Договорените средства по оперативните програми и Програмата за морско дело и рибарство към края на октомври тази година възлизат на малко над 8 млрд. лева или близо 46% от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали съответно малко над 14% от бюджетите на програмите или близо 2,5 млрд. лева. По Програмата за развитие на селските райони са били сключени договори за над 1,7 млрд. лева или около 30,4% от средствата за селскостопански проекти до края на програмния период. До момента по тях са разплатени над 800 млн. лева към бенефициентите.

„България приключи отчитането на физическото и финансовото изпълнение на програмите от първия за страната програмен период 2007-2013 г. и отчита над 95% изпълнение на финансовата рамка", заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който е председател на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС.

По думите му, веднага след края на Председателството, в средата на 2018 г., стартира подготовката за следващия програмен период, като още отсега трябва да бъде засилен капацитетът за правене на секторни политики при спазване на основен принцип за допълняемост на инвестициите, така че фондовете да допълват, а не да заместват националните инвестиции.